出国留学网

目录

荷兰高技术移民临时居留签证MVV(英文)申请要求与过程

字典 |

2010-12-20 15:27

|

【 liuxue86.com - 签证办理流程 】

高技术移民政策的相关移民知识说明
Information sheet: Knowledge migrants: Policy for highly skilled migrants 

The Immigration and Naturalisation Service (IND) has introduced a policy of one helpdesk, one procedure and one permit for highly skilled migrants to the Netherlands.

A highly skilled migrant is a migrant coming to the Netherlands for the purpose of employment, earning a minimum gross income of EUR 45.495 or EUR 33.363 if the highly skilled migrant is under the age of 30. The income criterion will not apply if the person in question will be employed as a doctoral candidate by an educational or research institute, or to postgraduates and university lecturers under the age of 30.
Employers wishing to employ a highly skilled migrant are no longer required to have a work permit and hence the Immigration and Naturalisation Service (IND) has sole responsibility for the implementation of the admission procedure to the Netherlands and the Dutch labour market.

Permits for highly skilled migrants are granted for the duration of five years if migrants are or will be holders of employment contracts for an indefinite period. Holders of employment contracts for a definite period are granted permits for the duration of their contract, with a maximum of five years. Companies and institutions have a duty to comply with certain obligations, i.e. to submit complete applications, to report relevant changes and to provide for the employee. The government shall make every effort to deal with these applications as soon as possible, but within two weeks at the latest.

Undergraduate students are not considered to be highly skilled migrants. They will be granted residence permits for the duration of one year, subject to annual renewal. For the admission of undergraduates, educational institutes may continue to apply the accelerated MVV procedure. After graduation, students will be granted a three-month grace period in which to find employment as a highly skilled migrant.

Procedure:

Standard statement To effect the admission and residence of a knowledge migrant, the employer of the knowledge migrant must sign a standard statement as referred to in the Decree of 28 September 2004 amending the Foreign Nationals (Employment) Act Implementation Degree. By signing this statement, the employer assumes a number of (generally applicable) guarantee obligations in the context of the knowledge migrant policy and the accelerated procedure for processing applications for knowledge migrants. The form can not be signed by a third party. Only employers who have fully completed and signed the statement can submit applications for the admission and residence of a knowledge migrant.

2. After receipt of the form, IND-loket will acknowledge receipt to the employer within two weeks. If the form has been accepted, access-codes will be joined to the receipt, giving access on the IND-website to the application forms for knowledge migrants and (for start the application procedure for a temporary residence permit (MVV).

De kennismigrantenprocedure in het kort

1. Om toegang te krijgen tot de aanvraagformulieren vult de werkgever zijn unieke toegangscodes in op deze website en komt hij terecht bij de aanvraagformulieren. De werkgever kan kiezen uit de volgende formulieren:

o Verzoek om advies voor afgifte MVV kennismigrant
o Aanvraag verblijfsvergunning kennismigrant of wijziging beperking zonder MVV
o Aanvraag verblijfsvergunning kennismigrant en u bent in het bezit van een MVV (Deze formulieren zijn niet verkrijgbaar bij de gemeenten en kunnen ook niet telefonisch opgevraagd worden bij de IND)

2. De werkgever vult de velden op de website in en drukt het daarna af (zie invulwijzer). De afgedrukte versie, inclusief de gevraagde bijlagen, stuurt de werkgever aan de IND ter attentie van het IND-loket kennis- en arbeidsmigratie, Postbus 3022, 2280 GA Rijswijk.

3. Als de verzoeken om advies of de aanvragen voor verblijf door de werkgever zijn ingediend, wordt er in beginsel binnen twee weken beslist door de IND. Let op: Voor zowel de MVV- als de verblijfsvergunningprocedure geldt dat als het verzoek of de aanvraag met het formulier van internet en compleet wordt ingediend. Alleen dan is het IND-loket kennis- en arbeidsmigratie in staat de verzoeken en aanvragen via een versnelde procedure af te doen. Lever daarom alleen complete verzoeken en aanvragen in. Als na indiening van het verzoek of de aanvraag gegevens of bescheiden ontbreken en/of nog aanvullende stukken moeten worden overgelegd, kan dit leiden tot ernstige vertraging in de afhandeling en eventueel tot een uiteindelijk negatieve beslissing op het verzoek of de aanvraag.

Procedure voor het verkrijgen van een machtiging tot voorlopig verblijf (MVV)

Om Nederland in te mogen reizen, moet de kennismigrant in de meeste gevallen een MVV hebben. U kunt als werkgever een verzoek om advies doen voor de afgifte van een MVV voor de kennismigrant. U kunt hiervoor het formulier 'Verzoek om advies voor de afgifte van een MVV kennismigrant' gebruiken dat op internet beschikbaar is. Dit formulier stuurt u op naar het IND-loket kennis- en arbeidsmigratie. Let op: Onderdanen van de landen uit de Europese Unie, Australië, Canada, Japan, Liechtenstein, Monaco, Nieuw Zeeland, Noorwegen, Vaticaanstad, de Verenigde Staten, IJsland, Zweden en Zwitserland hebben voor de inreis en het indienen van een aanvraag voor een verblijfsvergunning geen MVV nodig.

Gezinsleden
Heeft de kennismigrant een (huwelijks)partner en/of minderjarige kinderen die mee willen komen naar Nederland? Dan kunt u met het formulier op internet ook een verzoek om advies voor de afgifte van een MVV kennismigrant indienen voor de gezinsleden. De gezinsleden hoeven niet tegelijk in te reizen, als de verzoeken om advies voor de gezinsleden en voor de kennismigrant maar gelijktijdig worden ingediend. Let op: Als de gezinsleden niet gelijktijdig inreizen, kunnen de aanvragen voor de verblijfsvergunningen van de gezinsleden niet via een versnelde procedure worden afgehandeld.

De beslissing
Als u als werkgever de IND gevraagd hebt een advies te geven, geeft de IND in beginsel binnen twee weken na ontvangst van het verzoek een advies af. Dit geldt alleen als het verzoek op de juiste wijze is ingediend.

Positief advies
Als de IND positief adviseert, wordt u als werkgever hiervan schriftelijk op de hoogte gesteld. Verder wordt de desbetreffende Nederlandse diplomatieke vertegenwoordiging in het land van herkomst dan wel het land van bestendig verblijf hierover geïnformeerd. Vervolgens moet de kennismigrant zich bij deze Nederlandse vertegenwoordiging te melden om daar de officiële MVV-aanvraag in te dienen. Als de MVV in het paspoort van de kennismigrant is geplaatst, moet de kennismigrant binnen zes maanden Nederland inreizen. Dit is ook van toepassing op eventuele gezinsleden voor wie een positief advies is afgegeven.

Negatief advies
Als de IND een negatief advies geeft op uw verzoek, wordt u hierover ook schriftelijk geïnformeerd. Het negatieve advies is voorzien van een motivering waarin is uitgelegd waarom niet aan de voorwaarden voor het verblijf in Nederland van de kennismigrant wordt voldaan. U hebt niet de mogelijkheid hiertegen in bezwaar te gaan. Als op een later moment alsnog wordt voldaan aan de voorwaarde op grond waarvan eerder negatief advies is uitgebracht, kunt u een nieuw verzoek om advies indienen bij het IND-loket kennis- en arbeidsmigratie.

Procedure voor het verkrijgen van een verblijfsvergunning
Als de vreemdeling (en zijn gezinsleden) in Nederland verblijf als kennismigrant wil, moet hij een aanvraag om verlening van een verblijfsvergunning als kennismigrant indienen. Deze aanvraag kan hij alleen indienen via u, zijn werkgever. U vult het aanvraagformulier in op internet. De kennismigrant (en eventuele gezinsleden) ondertekent het formulier.

Er zijn twee mogelijkheden om de aanvraag voor een verblijfsvergunning in te dienen:

1. De werkgever kan de aanvraag per post toezenden aan het IND-loket kennis- en arbeidsmigratie;

2. De kennismigrant of de werkgever kan de aanvraag in persoon indienen bij het IND-loket. Voor het indienen van een aanvraag bij het loket moet een afspraak te worden gemaakt via het telefoonnummer 070-3709825.

LET OP: De vreemdeling moet op het moment van het indienen van de aanvraag in Nederland verblijven. Dit geldt ook voor het laten plaatsen van een verblijfssticker in het paspoort van de vreemdeling (zie paragraaf 5). Dat is te meer van belang, omdat de vreemdeling zich na inreis in Nederland moet melden bij de gemeente voor inschrijving in de Gemeentelijke Basis Administratie (GBA). Het verblijfsdocument kan alleen worden uitgereikt als de vreemdeling is ingeschreven en dat kan alleen gedaan worden door de gemeente waar de vreemdeling woon- of verblijfplaats heeft. Is de vreemdeling niet ingeschreven in de GBA van de gemeente waar hij woon- of verblijfplaats heeft, dan kan het verblijfsdocument niet worden uitgereikt.

Gezinsleden
Heeft de kennismigrant (huwelijks)partner en/of minderjarige kinderen die meegekomen zijn naar Nederland? Dan kan met het formulier op internet ook een aanvraag voor een verblijfsvergunning kennismigrant ingediend worden voor de gezinsleden. De aanvragen van de gezinsleden van een kennismigrant worden alleen door het IND-loket kennis- en arbeidsmigratie behandeld als deze gelijktijdig met de aanvraag voor een verblijfsvergunning van de kennismigrant zijn ingediend. Als een kennismigrant al in het bezit is van een verblijfsvergunning en zijn gezinsleden dienen op een later moment een aanvraag in, moeten de gezinsleden hun aanvragen indienen met de reguliere aanvraagformulieren die verkrijgbaar zijn bij de afdeling burgerzaken van de gemeente van hun woonplaats. Daar moeten de aanvragen ook worden ingeleverd. Er kan dan geen gebruik worden gemaakt van de aanvraagformulieren in de kennismigrantenmodule op internet.
Verlening van de verblijfsvergunning

Als aan de kennismigrant een verblijfsvergunning wordt verleend, ontvangt hij van de IND een beschikking waarin staat voor welk doel en voor welke periode de verblijfsvergunning is verleend. Op een later moment wordt de kennismigrant door de afdeling burgerzaken van de gemeente van zijn woonplaats opgeroepen om zijn verblijfsdocument op te komen halen. Het verblijfsdocument is een pasje dat dient als bewijs van rechtmatig verblijf.

Knowledge migrant application forms The application forms for knowledge migrants are presently only available via the Internet and not from the municipalities. Employers who have signed a statement will be given access to the application forms on the Internet with a personal code. They can complete the application forms via the knowledge migrants section site (www.ind.nl, only in Dutch).

In order to be able to process applications for a residence permit for a knowledge migrant within the target period of two weeks the IND has opted, for the moment, to have these applications submitted directly to the IND knowledge and employment migration department. However, the residence permit itself is issued by the municipality in which the knowledge migrant resides or stays. Before the summer of 2005 an evaluation will be carried out of the final structure of the knowledge migrant procedure.

Information Employers with whom the IND has entered into an agreement for an accelerated MVV procedure can request a statement by writing to the IND knowledge and employment migration department, Postbus 3022, 2280 GA Rijswijk, or by sending an e-mail to arbeid@ind.minjus.nl. The IND will issue the statement by mail as soon as possible, including information about the further progress of the procedure regarding the admission and residence of knowledge migrants.

  想了解更多签证办理流程网的资讯,请访问: 签证办理流程

本文来源:https://visa.liuxue86.com/v/2158.html
延伸阅读
挪威留学签证办理对于去挪威留学的小伙伴来说是必不可少的一步。那么办理挪威留学签证的流程是怎样的呢?出国留学网这就为大家详细解答,希望能够帮助到大家。  &nbs
2020-07-13
澳洲的留学签证申请和办理都比较容易,如果想要办理澳洲的留学签证,出国留学网的小编今天和大家来说说怎样办理2021年澳洲留学签证?快来看看吧。澳洲留学签证申请流程第一步:整理材料需要
2020-07-10
了解马来西亚留学签证申请流程对于打算去马来西亚留学的小伙伴来说是很重要的。接下来,出国留学网就为大家详细讲解马来西亚留学签证申请流程,希望能够帮助到大家。马来西亚留学签证办理流程1
2020-07-06
对于打算去美国留学的小伙伴来说,办理留学签证是必不可少的一步。今天,出国留学网就为大家详细介绍美国留学签证办理流程,希望能够帮助到大家。美国留学签证办理流程之签证预约准备1.获取面
2020-07-04
对于打算去英国留学的小伙伴来说,了解办理英国留学签证需要什么材料是很重要的,今天,出国留学网就为大家详细讲解办理英国留学签证需要什么材料,一起来看看吧!英国留学签证材料1.签证申请
2020-07-04
留学生去荷兰,需要办理MVV签证,那么申请需要提前做哪些准备呢?下面出国留学网就为大家解答怎样办理荷兰留学MVV签证?一、获取资格首先大家获取办理签证的合法资格,即需要收到来自学校
2019-08-28
办理加拿大的留学签证,具体的流程是怎样的呢?这应该是需要办理签证的留学生最关心的问题了,出国留学网的小编今天和大家来说说加拿大的留学签证办理流程指南。一、什么是加拿大留学签证加拿大
2018-07-26
出国留学热的兴起,如今出国留学越来越受欢迎,去荷兰留学的学生也越来越多。那么荷兰留学的签证怎么办理呢?下面出国留学网给您介绍一下。荷兰留学的签证申请材料介绍1、申请人亲自填写的个人
2020-05-15
如果芬兰准留学生的家属想去陪读或者探视,办理签证需要经过哪些流程呢?接下来就有出国留学网为大家介绍芬兰留学亲属签证申请攻略申请居留许可要准备哪些材料?一、准备材料需要准备好护照和照
2020-01-16
荷兰的留学签证办理过程是怎样的呢?出国留学网的小编知道大家对于签证办理非常重视,今天就和大家来聊聊关于荷兰留学签证申请流程和材料清单。荷兰留学签证流程1.获得学校AD2.学校在荷兰
2019-07-23