留学社区

目录

荷兰高技术移民临时居留签证MVV(英文)申请要求与过程

字典 |

2010-12-20 15:27

|

【 liuxue86.com - 签证办理流程 】

高技术移民政策的相关移民知识说明
Information sheet: Knowledge migrants: Policy for highly skilled migrants 

The Immigration and Naturalisation Service (IND) has introduced a policy of one helpdesk, one procedure and one permit for highly skilled migrants to the Netherlands.

A highly skilled migrant is a migrant coming to the Netherlands for the purpose of employment, earning a minimum gross income of EUR 45.495 or EUR 33.363 if the highly skilled migrant is under the age of 30. The income criterion will not apply if the person in question will be employed as a doctoral candidate by an educational or research institute, or to postgraduates and university lecturers under the age of 30.
Employers wishing to employ a highly skilled migrant are no longer required to have a work permit and hence the Immigration and Naturalisation Service (IND) has sole responsibility for the implementation of the admission procedure to the Netherlands and the Dutch labour market.

Permits for highly skilled migrants are granted for the duration of five years if migrants are or will be holders of employment contracts for an indefinite period. Holders of employment contracts for a definite period are granted permits for the duration of their contract, with a maximum of five years. Companies and institutions have a duty to comply with certain obligations, i.e. to submit complete applications, to report relevant changes and to provide for the employee. The government shall make every effort to deal with these applications as soon as possible, but within two weeks at the latest.

Undergraduate students are not considered to be highly skilled migrants. They will be granted residence permits for the duration of one year, subject to annual renewal. For the admission of undergraduates, educational institutes may continue to apply the accelerated MVV procedure. After graduation, students will be granted a three-month grace period in which to find employment as a highly skilled migrant.

Procedure:

Standard statement To effect the admission and residence of a knowledge migrant, the employer of the knowledge migrant must sign a standard statement as referred to in the Decree of 28 September 2004 amending the Foreign Nationals (Employment) Act Implementation Degree. By signing this statement, the employer assumes a number of (generally applicable) guarantee obligations in the context of the knowledge migrant policy and the accelerated procedure for processing applications for knowledge migrants. The form can not be signed by a third party. Only employers who have fully completed and signed the statement can submit applications for the admission and residence of a knowledge migrant.

2. After receipt of the form, IND-loket will acknowledge receipt to the employer within two weeks. If the form has been accepted, access-codes will be joined to the receipt, giving access on the IND-website to the application forms for knowledge migrants and (for start the application procedure for a temporary residence permit (MVV).

De kennismigrantenprocedure in het kort

1. Om toegang te krijgen tot de aanvraagformulieren vult de werkgever zijn unieke toegangscodes in op deze website en komt hij terecht bij de aanvraagformulieren. De werkgever kan kiezen uit de volgende formulieren:

o Verzoek om advies voor afgifte MVV kennismigrant
o Aanvraag verblijfsvergunning kennismigrant of wijziging beperking zonder MVV
o Aanvraag verblijfsvergunning kennismigrant en u bent in het bezit van een MVV (Deze formulieren zijn niet verkrijgbaar bij de gemeenten en kunnen ook niet telefonisch opgevraagd worden bij de IND)

2. De werkgever vult de velden op de website in en drukt het daarna af (zie invulwijzer). De afgedrukte versie, inclusief de gevraagde bijlagen, stuurt de werkgever aan de IND ter attentie van het IND-loket kennis- en arbeidsmigratie, Postbus 3022, 2280 GA Rijswijk.

3. Als de verzoeken om advies of de aanvragen voor verblijf door de werkgever zijn ingediend, wordt er in beginsel binnen twee weken beslist door de IND. Let op: Voor zowel de MVV- als de verblijfsvergunningprocedure geldt dat als het verzoek of de aanvraag met het formulier van internet en compleet wordt ingediend. Alleen dan is het IND-loket kennis- en arbeidsmigratie in staat de verzoeken en aanvragen via een versnelde procedure af te doen. Lever daarom alleen complete verzoeken en aanvragen in. Als na indiening van het verzoek of de aanvraag gegevens of bescheiden ontbreken en/of nog aanvullende stukken moeten worden overgelegd, kan dit leiden tot ernstige vertraging in de afhandeling en eventueel tot een uiteindelijk negatieve beslissing op het verzoek of de aanvraag.

Procedure voor het verkrijgen van een machtiging tot voorlopig verblijf (MVV)

Om Nederland in te mogen reizen, moet de kennismigrant in de meeste gevallen een MVV hebben. U kunt als werkgever een verzoek om advies doen voor de afgifte van een MVV voor de kennismigrant. U kunt hiervoor het formulier 'Verzoek om advies voor de afgifte van een MVV kennismigrant' gebruiken dat op internet beschikbaar is. Dit formulier stuurt u op naar het IND-loket kennis- en arbeidsmigratie. Let op: Onderdanen van de landen uit de Europese Unie, Australië, Canada, Japan, Liechtenstein, Monaco, Nieuw Zeeland, Noorwegen, Vaticaanstad, de Verenigde Staten, IJsland, Zweden en Zwitserland hebben voor de inreis en het indienen van een aanvraag voor een verblijfsvergunning geen MVV nodig.

Gezinsleden
Heeft de kennismigrant een (huwelijks)partner en/of minderjarige kinderen die mee willen komen naar Nederland? Dan kunt u met het formulier op internet ook een verzoek om advies voor de afgifte van een MVV kennismigrant indienen voor de gezinsleden. De gezinsleden hoeven niet tegelijk in te reizen, als de verzoeken om advies voor de gezinsleden en voor de kennismigrant maar gelijktijdig worden ingediend. Let op: Als de gezinsleden niet gelijktijdig inreizen, kunnen de aanvragen voor de verblijfsvergunningen van de gezinsleden niet via een versnelde procedure worden afgehandeld.

De beslissing
Als u als werkgever de IND gevraagd hebt een advies te geven, geeft de IND in beginsel binnen twee weken na ontvangst van het verzoek een advies af. Dit geldt alleen als het verzoek op de juiste wijze is ingediend.

Positief advies
Als de IND positief adviseert, wordt u als werkgever hiervan schriftelijk op de hoogte gesteld. Verder wordt de desbetreffende Nederlandse diplomatieke vertegenwoordiging in het land van herkomst dan wel het land van bestendig verblijf hierover geïnformeerd. Vervolgens moet de kennismigrant zich bij deze Nederlandse vertegenwoordiging te melden om daar de officiële MVV-aanvraag in te dienen. Als de MVV in het paspoort van de kennismigrant is geplaatst, moet de kennismigrant binnen zes maanden Nederland inreizen. Dit is ook van toepassing op eventuele gezinsleden voor wie een positief advies is afgegeven.

Negatief advies
Als de IND een negatief advies geeft op uw verzoek, wordt u hierover ook schriftelijk geïnformeerd. Het negatieve advies is voorzien van een motivering waarin is uitgelegd waarom niet aan de voorwaarden voor het verblijf in Nederland van de kennismigrant wordt voldaan. U hebt niet de mogelijkheid hiertegen in bezwaar te gaan. Als op een later moment alsnog wordt voldaan aan de voorwaarde op grond waarvan eerder negatief advies is uitgebracht, kunt u een nieuw verzoek om advies indienen bij het IND-loket kennis- en arbeidsmigratie.

Procedure voor het verkrijgen van een verblijfsvergunning
Als de vreemdeling (en zijn gezinsleden) in Nederland verblijf als kennismigrant wil, moet hij een aanvraag om verlening van een verblijfsvergunning als kennismigrant indienen. Deze aanvraag kan hij alleen indienen via u, zijn werkgever. U vult het aanvraagformulier in op internet. De kennismigrant (en eventuele gezinsleden) ondertekent het formulier.

Er zijn twee mogelijkheden om de aanvraag voor een verblijfsvergunning in te dienen:

1. De werkgever kan de aanvraag per post toezenden aan het IND-loket kennis- en arbeidsmigratie;

2. De kennismigrant of de werkgever kan de aanvraag in persoon indienen bij het IND-loket. Voor het indienen van een aanvraag bij het loket moet een afspraak te worden gemaakt via het telefoonnummer 070-3709825.

LET OP: De vreemdeling moet op het moment van het indienen van de aanvraag in Nederland verblijven. Dit geldt ook voor het laten plaatsen van een verblijfssticker in het paspoort van de vreemdeling (zie paragraaf 5). Dat is te meer van belang, omdat de vreemdeling zich na inreis in Nederland moet melden bij de gemeente voor inschrijving in de Gemeentelijke Basis Administratie (GBA). Het verblijfsdocument kan alleen worden uitgereikt als de vreemdeling is ingeschreven en dat kan alleen gedaan worden door de gemeente waar de vreemdeling woon- of verblijfplaats heeft. Is de vreemdeling niet ingeschreven in de GBA van de gemeente waar hij woon- of verblijfplaats heeft, dan kan het verblijfsdocument niet worden uitgereikt.

Gezinsleden
Heeft de kennismigrant (huwelijks)partner en/of minderjarige kinderen die meegekomen zijn naar Nederland? Dan kan met het formulier op internet ook een aanvraag voor een verblijfsvergunning kennismigrant ingediend worden voor de gezinsleden. De aanvragen van de gezinsleden van een kennismigrant worden alleen door het IND-loket kennis- en arbeidsmigratie behandeld als deze gelijktijdig met de aanvraag voor een verblijfsvergunning van de kennismigrant zijn ingediend. Als een kennismigrant al in het bezit is van een verblijfsvergunning en zijn gezinsleden dienen op een later moment een aanvraag in, moeten de gezinsleden hun aanvragen indienen met de reguliere aanvraagformulieren die verkrijgbaar zijn bij de afdeling burgerzaken van de gemeente van hun woonplaats. Daar moeten de aanvragen ook worden ingeleverd. Er kan dan geen gebruik worden gemaakt van de aanvraagformulieren in de kennismigrantenmodule op internet.
Verlening van de verblijfsvergunning

Als aan de kennismigrant een verblijfsvergunning wordt verleend, ontvangt hij van de IND een beschikking waarin staat voor welk doel en voor welke periode de verblijfsvergunning is verleend. Op een later moment wordt de kennismigrant door de afdeling burgerzaken van de gemeente van zijn woonplaats opgeroepen om zijn verblijfsdocument op te komen halen. Het verblijfsdocument is een pasje dat dient als bewijs van rechtmatig verblijf.

Knowledge migrant application forms The application forms for knowledge migrants are presently only available via the Internet and not from the municipalities. Employers who have signed a statement will be given access to the application forms on the Internet with a personal code. They can complete the application forms via the knowledge migrants section site (www.ind.nl, only in Dutch).

In order to be able to process applications for a residence permit for a knowledge migrant within the target period of two weeks the IND has opted, for the moment, to have these applications submitted directly to the IND knowledge and employment migration department. However, the residence permit itself is issued by the municipality in which the knowledge migrant resides or stays. Before the summer of 2005 an evaluation will be carried out of the final structure of the knowledge migrant procedure.

Information Employers with whom the IND has entered into an agreement for an accelerated MVV procedure can request a statement by writing to the IND knowledge and employment migration department, Postbus 3022, 2280 GA Rijswijk, or by sending an e-mail to [email protected] The IND will issue the statement by mail as soon as possible, including information about the further progress of the procedure regarding the admission and residence of knowledge migrants.

  想了解更多签证办理流程网的资讯,请访问: 签证办理流程

本文来源:https://visa.liuxue86.com/v/2158.html
延伸阅读
申请韩国留学的签证,要准备好神奇材料,然后按照流程来一步一步申请,那么你知道申请要注意哪些事情吗?今天就和出国留学网看看韩国留学签证申请流程一览要准备好哪些申请材料?韩国留学签证办
2018-09-30
办理泰国的留学签证,在办理前当然要知道具体的签证办理流程,如果你不知道,就来看看出国留学网的小编给大家分享的泰国签证申请流程申请出国签证要注意哪些事情?泰国留学签证办理流程填写签证
2018-09-29
办理日本的留学签证,具体的办理流程是怎样的呢?出国留学网的小编和大家来说说日本留学签证办理的详细过程、办理材料和技巧,一起来看看吧。日本留学签证申请材料一、语言等级证明去日本留学的
2018-09-28
办理前往瑞士的留学签证,具体的办理流程是怎样的呢?出国留学网的小编和大家来详细说说,希望能帮到有需要的你,一起来看看详细的情况吧。留学签证办理流程一、报名:根据国外学校的要求,对符
2018-09-28
办理西班牙的留学签证,要经历面试这一个环节,出国留学网的小编知道同学们比较经常面试,那我们先来了解一下面试的流程是怎样的,再看看需要准备什么材料,希望能帮到你哦。西班牙留学签证面试
2018-09-27
 澳大利亚489类境外地区担保临时技术移民签证是一个3年期的临时居住签证(Provisionalvisa)。该签证面向那些希望通过技术移民方式移民澳大利亚,但却不够独立技
2017-01-25
不少人会选择去澳洲移民,那么澳洲189技术移民签证的申请流程有哪些呢?出国人士对于此类问题很感兴趣,和出国留学网一起来看看吧!更多资讯请关注出国留学网签证栏目,欢迎阅读。澳洲189
2017-11-17
 澳大利亚技术移民的申请条件澳洲独立技术移民189类签证申请条件:1.被提名的职业包含在技术职业清单上(SOL);2.通过了职业评估;3.不满50周岁;4.评分达到了邀请
2016-11-20
 澳大利亚489类境外地区担保临时技术移民签证是一个3年期的临时居住签证(Provisionalvisa)。该签证面向那些希望通过技术移民方式移民澳大利亚,但却不够独立技
2017-01-25
 签证受理区乌克兰移民签证_受理:北京签证所需材料技术移民签证适用于前往乌克兰境内从事劳务的外国公民。持护照在北京申请乌克兰技术移民签证所需材料为:1)填写好的赴乌克兰签
2016-12-02